‘ESPN dreigt Eredivisie-rechten kwijt te raken aan Ziggo’
dinsdag 29 november 2022

‘ESPN dreigt Eredivisie-rechten kwijt te raken aan Ziggo’

Volgens Chris Woerts is Ziggo van plan om de Eredivisierechten af te snoepen van ESPN. Dat zei de sportmarketeer in De Oranjewinter. Volgens Woerts zal Ziggo tussen de 150 en 200 miljoen euro per jaar moeten neertellen om de uitzendrechten van de vaderlandse voetbalcompetitie binnen te halen.

Het lukte Ziggo eerder al om de uitzendrechten van de UEFA Champions League, de UEFA Europa League en de UEFA Conference League te verwerven vanaf het seizoen 2024/2025. Daar komt dus mogelijk ook de Eredivisie bij. “Ze hebben bij Ziggo een belrondje gedaan met de clubs en gezegd dat ze de rol van ESPN willen overnemen”, vertelt Woerts. “Ze willen alle live wedstrijden.”

Dat Ziggo flink in de buidel moet tasten voor de rechten, lijkt het bedrijf niet uit te maken. “Het behoud van de klant is belangrijker. Dat is goedkoper dan de klant werven. ESPN heeft nu bijvoorbeeld 1,2 miljoen abonnees, dus het is wel profitable. Ze willen bij de Eredivisie liever Ziggo dan ESPN, want dan gaan de inkomsten tenminste niet naar Amerika”, weet Woerts.

Overigens zou Ziggo niet de enige kaper op kust zijn. “Ik weet ook dat Amerikaanse netwerken gaan bieden. Amazon, Netflix en Apple. ESPN verdwijnt dan. Dat is einde oefening”, zegt Woerts tot slot.

Bron: Hart van Nederland/BM

Bericht delen