dinsdag 16 januari 2018

Erland Galjaard spreekt vrijuit in Blue Talk

Voor het internetkanaal Blue Shots TV werkt Broadcast Magazine mee aan de serie Blue Talk, waarin Ronnie Overgoor beleidsbepalers uit de mediabranche interviewt. Ditmaal is dat Erland Galjaard, de ‘regerend’ Omroepman van het Jaar en kersvers programmadirecteur van RTL Nederland. Blue Shots TV is het internet tv-station voor professionals uit de wereld van marketing, media en internet, met programma’s waarin professionals praten over hun vak, ontwikkelingen en trends.

Na Jan Slagter (Omroep MAX), Rudy Stroink (TCN), Taco Ketelaar (BlazHoffski) en Taco Zimmerman (Tuvalu Media) wordt nu Erland Galjaard aan de tand gevoeld over onder andere het vertrek van Remko van Westerloo naar SBS en het aantreden van Georgette Schlick bij de grote concurrent. Galjaard vertelt dat ook hij is gevraagd voor de topfunctie bij SBS en waarom hij daar niet op in is gegaan.

De Omroepman laat zich kritisch uit over de nieuwe aandeelhouder Sanoma van SBS. “Dat zijn van nature niet de meest organische samenwerkingen en winst in bereik zal nog wel even duren”. Bij RTL is Erland Galjaard bezig met een nieuw programma rond het thema echtscheiding en met enkele nieuwe dramaseries en comedies. En ja, ook wil hij nog heel graag een goede talkshow later op de avond. Verder gaat hij in Blue Talk in op de Televizier-Ring, 538 op het Museumplein en op de vraag wie hem moet opvolgen als Omroepman/vrouw van het Jaar…

Bron: Broadcast Magazine

Ga naar de video door op deze afbeelding te klikken

Bericht delen