Erik van der Hoff presenteert De Grote Muziekquiz bij Net5
zondag 2 april 2023

Erik van der Hoff presenteert De Grote Muziekquiz bij Net5

Erik van der Hoff komt terug bij Net5. Vanaf woensdag 5 april om 20.30 uur presenteert hij De Grote Muziekquiz, een gezellige show die volledig in het teken van muziek staat. Van der Hoff is een vertrouwd gezicht op de zender, eerder presenteerde hij titels als Het Blok, SamenWonen en House Rules NL.

In De Grote Muziekquiz spelen twee teams van BN’ers onder leiding van Erik een flitsende quiz, waarbij alle vragen in het teken staan van muziek. Onder anderen Winston Gerschtanowitz en Evelien de Bruijn vs. Ruben van der Meer en Horace Cohen en Kluun en Glenn Helder vs. Carolina Dijkhuizen en Roos Schlikker nemen het tegen elkaar op.

De ene keer moet een songtekst afgemaakt worden, bij een volgende vraag een nummer herkend worden door alleen drums of gitaar en natuurlijk worden de deelnemers getest op hun algemene muziekkennis. De quiz heeft een hoog meespeelgehalte voor de kijker thuis. Erik heeft er zin in: “Voor iemand die enorm van muziek en tv maken houdt is het een feest om dit programma te mogen maken. Het mooie van de muziekfragmenten is dat je even wordt teruggezogen in de tijd en herinneringen”.

De Grote Muziekquiz is onderdeel van The Greatest Hits maand bij Net5. Na twee eerdere succesvolle edities, staat de zender voor het derde jaar op rij de gehele maand april in het teken van muziek.

Vanaf woensdag 5 april om 21.30 uur is The Greatest Hits – met stip op 1 te zien. In dit programma maken onder anderen Gerard Ekdom, Erik de Zwart, Patricia Paay, Shirma Rouse, Jody Bernal, Eva Simons, William Rutten, Niels Geuzebroek en Harry Slinger een reis door de decades aan de hand van hun herinneringen bij en anekdotes over nummer 1-hits van 1980 tot 2010. Veel nostalgie en herkenbaarheid, een trip down memory lane.

Iedere donderdag, vrijdag en zondag zijn bekende muziekfilms en -documentaires te zien, waaronder Bohemian Rhapsody, Mamma Mia! en Mamma Mia: Here we go Again, Grease, The High Note (tv-première), The Bodyguard, Amy en George Michael: Portrait of an Artist.

Bron: Talpa Network/BM
Foto: Wessel de Groot/Talpa

Bericht delen