woensdag 17 januari 2018

Erik Mouthaan interviewt Hillary Clinton

Hillary Clinton denkt dat haar verlies in de presidentsverkiezing van 2016 tegen Donald Trump de Nederlandse Tweede Kamerverkiezingen van maart dit jaar heeft beïnvloed.

Ze zegt dit in een interview met Noord-Amerika-correspondent Erik Mouthaan van RTL Nieuws, dat donderdag om 18.30 uur te zien is op rtlnieuws.nl en rtlz.nl en bij RTL Z wordt uitgezonden om 23.30 uur.

Clinton: “Onze verkiezing heeft de Nederlandse kiezer informatie gegeven die de Amerikaanse kiezer niet had”. Ze doelt daarmee op de Russische beïnvloeding van het nieuws tijdens de Amerikaanse verkiezingscampagne, onder meer via Facebook. Clinton denkt dat de Nederlandse kiezer daar bewuster van was dan haar Amerikaanse landgenoten. “Dat heeft zeker impact gehad.”

Erik Mouthaan kreeg als enige Nederlandse televisiejournalist de kans Hillary Clinton te interviewen ter gelegenheid van de publicatie van haar nieuwste boek What Happened. Het boek ligt vanaf deze week in de boekhandel. Hierin blikt de voormalig minister, senator en first lady terug op de afgelopen verkiezingscampagne en beschrijft ze de redenen voor haar opmerkelijke verlies in de presidentsverkiezingen.

Behalve over de Russische bemoeienis in westerse verkiezingen spreekt zij zich ook uit over de schietpartij in Las Vegas: “Ik ben er ziek van. De Republikeinse partij zit volledig in de greep van de wapenlobby.”

Erik Mouthaan interviewt Hillary Clinton
5 oktober vanaf 18.30 uur op rtlnieuws.nl en rtlz.nl
5 oktober vanaf 23.30 uur bij RTL Z
6 oktober vanaf 10.30 uur bij RTL Z (herhaling)

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen