dinsdag 16 januari 2018

Ericsson-overname Technicolor definitief

Ericsson kondigt dinsdag aan dat de overname van de Broadcast Services-divisie van Technicolor nu officieel rond is. In maart werd deze al aangekondigd. Technicolor is een technische dienstverlener op het gebied van tv-, radio- en internetuitzendingen. Met de overname is een vast bedrag gemoeid van 19 miljoen euro en een variabel bedrag op basis van de nog te verwachten omzet in 2015 (naar schatting 9 miljoen euro).

Ericsson is leverancier van managed services voor telecom operators en heeft geïnvesteerd in processen en tools in dit segment. “Met deze overname versterken we onze positie in de broadcast managed services-markt en bevestigen we onze groei-ambities. Managed services is een van de belangrijkste aandachtsgebieden voor Ericsson en we zullen blijven investeren en uitbreiden op dit gebied”, aldus Magnus Mandersson, Executive Vice President en Head of business unit Global Services van Ericsson.

Door broadcast operations uit te besteden kunnen omroepen hun business optimaliseren, nieuwe tools implementeren en de efficiëntie van de bedrijfsvoering vergroten. Dit businessmodel is aantrekkelijk voor de televisie-industrie omdat zij zo kunnen anticiperen op veranderingen ten aanzien van nieuwkomers, snel kunnen overstappen naar andere technologieën en klaar zijn voor de laatste zakelijke vereisten voor televisie.

Met deze overname beschikt Ericsson over meer dan 900 hoogopgeleide professionals die de komende maanden worden geïntegreerd met de business unit Global Services van Ericsson en vanaf vandaag onder de Ericsson-vlag zullen opereren.

Bron: Ericsson/Technicolor

Bericht delen