dinsdag 16 januari 2018

Eric Corton stopt als presentator 3VOOR12Radio

Eric Corton stopt per 26 mei als presentator van het VPRO programma 3VOOR12Radio op 3FM. Corton en de VPRO hebben dit in goed overleg besloten. Corton stopt om privéredenen, hij blijft wel aan de zender 3FM verbonden.

Eric Corton: “De afgelopen jaren heb ik met veel plezier en overtuiging 3VOOR12Radio gepresenteerd. Het programma is een belangrijke plek op 3FM geworden. Een plek voor gelijkgestemde zielen om te genieten van nieuwe, spannende maar vooral goeie muziek…en een plek om geïnformeerd te worden en mee te praten over actuele zaken.  Ik stop ermee omdat ik, ondanks het feit dat het programma me heel dierbaar is en ik eigenlijk nog best vol zit met plannen, niet meer vier avonden per week van huis wil zijn. Het afgelopen jaar heb ik gemerkt dat ik dat niet meer kan. Ik mis teveel van mijn gezin, mijn schoolgaande kinderen, van mijn vriendenkring en van mijn nachtrust, en dat breekt me op. En na wat pogingen om mijn werkzaamheden anders in te delen, kom ik toch tot deze beslissing…”

3VOOR12Radio, dat wordt uitgezonden op maandag tot en met donderdag, wordt sinds 2008 door Corton gepresenteerd. Daarvoor presenteerde hij het live programma Club 3VOOR12 vanuit Studio Desmet.

Corton blijft wel verbonden aan 3FM als presentator van het programma That’s Live (BNN) op zaterdagmiddag, als verslaggever van de festivals en 3FM Serious Request en als stem van het station. De VPRO is op zoek naar een nieuwe presentator voor 3VOOR12Radio.

Bron: VPRO/Broadcast magazine

Bericht delen