dinsdag 16 januari 2018

Eredivisie verkoopt samenvattingen aan NOS

De Eredivisie CV en de NOS zijn in de afrondende fase over een nieuwe deal voor de samenvattingen. Het huidige contract met beide partijen loopt nog een jaar door en zal kortstondig worden verlengd met nog eens een seizoen, waardoor de flitsen tot en met de voetbaljaargang 2013/14 bij de publieke omroep te zien blijven. Dit heeft Voetbal International donderdag gemeld, waarna de NOS het bevestigde.

Het nieuws volgt op de eerder gesloten deal tussen de Eredivisie en het Amerikaanse FOX voor de live-rechten. Daarna ontstond enige onzekerheid over wat er met de samenvattingen ging gebeuren. SBS 6 kwam ook in beeld, maar de NOS en de Eredivisie gaan in ieder geval nog één extra jaar met elkaar door.

Alex Tielbeke, directeur Eredivisie Media & Marketing, licht toe waarom er is gekozen voor een verlenging met één jaar: “Terwijl de live rechten dankzij het succes van Eredivisie Live een positieve ontwikkeling doormaken zien we die stijging niet terug in de waarde van de samenvattingrechten. De waarde van deze rechten bevindt zich thans nog altijd op het niveau van rond de eeuwwisseling. De TV markt in Nederland is momenteel überhaupt van dien aard dat de vergoedingen voor sportrechten aanzienlijk lager liggen dan in de ons omringende landen. Het valt nog maar te bezien hoe dat er over twee jaar uitziet. Die onzekere situatie maakt het nu voor de Eredivisie clubs niet het juiste moment om een verbintenis voor de langere termijn aan te gaan.”

Jan de Jong, algemeen directeur NOS: “Het liefst heeft de NOS het Eredivisie voetbal voor nog eens vijftig jaar. Daar is nu een bescheiden begin mee gemaakt. De NOS is vooral realistisch. Het medialandschap is sterk aan het veranderen. De concurrentie zal verder toenemen. Op alle denkbare platforms. Maar onze interesse in en enthousiasme voor het Eredivisie-voetbal zijn onverminderd groot.”

Bron: Broadcast Magazine/NOS

Bericht delen