dinsdag 16 januari 2018

Eredivisie Live start HD-kanaal

Eredivisie Live zendt vanaf 6 augustus competitiewedstrijden live in HD-kwaliteit uit. De betaalzender zal voorlopig een simulcast van het hoofdkanaal Eredivisie Live 1 doorsturen. De NOS moet genoegen nemen met SD-kwaliteit.

De openingswedstrijd Roda JC-FC Twente, die voor vrijdag 6 augustus op het programma staat, wordt door Eredivisie Live als eerste in hd-kwaliteit uitgezonden. De betaalzender heeft momenteel vier sd-zenders onder zijn hoede, maar woordvoerder Eredivisie CV Maarten van Rooijen laat aan Tweakers.net weten dat Technicolor en Endemol technisch klaar zijn om wedstrijden in hd te registreren.

Van Rooijen wist nog niet te zeggen in welke hd-kwaliteit zal worden uitgezonden. De studioprogramma’s zullen nog wel in sd worden opgenomen. Voorlopig zullen alleen de wedstrijden die op het hoofdkanaal Eredivisie Live 1 worden uitgezonden in HD te zien zijn.

De NOS, die de rechten op de samenvattingen heeft, zal nog SD-kwaliteit aangeleverd krijgen: “Wij willen het HD-aanbod voorlopig exclusief houden”, aldus Van Rooijen. Bovendien gaat de betaalzender wellicht de kosten die het aan zijn partners doorberekent verhogen. Die kostenverhoging zou niet alleen het gevolg zijn van de komst van een extra hd-zender, maar ook van een uitgebreider rechtenpakket voor het komende seizoen. Hierdoor is het niet ondenkbaar dat ook de abonnementsprijzen voor Eredivisie Live omhoog zullen gaan, al kan elke aanbieder zelf zijn prijzen bepalen.

Brton: Tweakers.net

Bericht delen