dinsdag 16 januari 2018

Eredivisie Live op zoek naar geld

De directie van Eredivisie Live stelt dat alles goed gaat, maar intussen is een beroep gedaan op de pot waarin de pensioenen van de spelers staan geparkeerd. Het bestuur van het CFK stemde echter niet in met het plan. Het pensioenfonds beschikt over een bedrag van zeshonderd miljoen euro. Alle voetballers zijn verplicht een deel van hun inkomen onder te brengen bij het pensioenfonds.

Dat de zender pogingen onderneemt geld los te weken, heeft ook te maken met de economische crisis. Er was al een forse lening nodig om de clubs de afgelopen jaren van hun beloofde geld te voorzien. De contracten met de banken lopen af en het geld lijkt op te raken.

Afgelopen week investeerde de KNVB al een dikke 7,5 miljoen euro in Eredivisie Live. De voorbije twee seizoenen werd er dertig miljoen geleend tegen stevige tarieven bij banken. Dat is nu afgelopen, waardoor de clubs een stuk minder dreigen te ontvangen. In totaal levert het kanaal nog 45 miljoen euro per jaar op, minder dan de zestig miljoen in de afgelopen jaren.

Eredivisie Live zegt dat men inderdaad bezig is met het bekijken van de mogelijkheden van herfinanciering. “Maar Eredivisie Live zit niet in financieel zwaar weer,” zegt Eredivisie Live woordvoerder Maarten van Rooijen tegenover Totaal TV.

Bron: Vi.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen