dinsdag 16 januari 2018

Geen Anne Frank-herdenkingstocht op 4 mei

Het Comité 4 en 5 mei voelt niets voor een op straat uitgevoerde en live op Nederland 1 uitgezonden musical. Ook de netcoördinator ziet het spektakel niet zitten. Dit meldt de NOS donderdag. Het Comité 4 en 5 mei stelt dat bij het herdenken van de oorlogsslachtoffers respect en ingetogenheid past en dat het de vraag is hoe dit plan zich hiertoe verhoudt.

De Evangelische Omroep en de Joodse Omroep wilden volgend jaar op 4 mei een nationale herdenkingstocht in Amsterdam houden. Website GeenStijl, die handen op het plan had weten te leggen, maakte hiervan al melding. De tocht zou ’s avonds direct na de Dodenherdenking worden gehouden en live uitgezonden op Nederland 1.

Het idee was om acteurs tijdens de uitzending het verhaal van Anne Frank te laten uitbeelden. Er zou worden geschakeld naar de fakkeltocht naar het Anne Frankhuis aan de Prinsengracht. De acteurs zouden scènes uit het dagboek naspelen en bekende Nederlandstalige nummers zingen, op locaties die met het leven van Anne Frank te maken hebben.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen