EO viert 25 jaar Rail Away
vrijdag 3 december 2021

EO viert 25 jaar Rail Away

Het EO-programma Rail Away bestaat dit jaar 25 jaar. Een bijzonder jubileum voor het slow-tv programma dat al zo lang voor veel kijkers een mooie ontspanning is.

Beelden van fraaie landschappen, unieke spoorlijnen, indrukwekkende uitzichten en het rustgevende stemgeluid van voice-over Bob van der Houven typeren het programma. Vanaf 27 december komt Rail Away met vijf nieuwe afleveringen, waaronder een winterse uitzending met beelden van een met dik pak sneeuw bedekt Nederland.

Ter ere van het jubileum is er ook een boek verschenen: Het Grote Rail Away Boek. De boeklancering vond op 20 november plaats in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Het boek staat boordevol verhalen van de makers van het programma en geeft zo een kijkje achter de schermen. Komend weekend is er een Nacht van Rail Away op NPO 2. Een marathon van veertien herhalingen van verschillende seizoenen van het programma.

Het nieuwe seizoen van Rail Away start maandag 27 december om 20.05 uur bij de EO op NPO 2. De Nacht van Rail Away is te zien vanaf zaterdag 4 december om 23.52 uur op NPO 2 en duurt tot 7.00 uur op zondagochtend.

Bron: EO/BM

Bericht delen