woensdag 17 januari 2018

EO verspreidt 60.000 Anti Pest Club-polsbandjes

Van 18 tot en met 22 september zond het succesvolle EO-kinderprogramma Anti Pest Club een nieuw seizoen uit tijdens de themaweek Zapp Tegen Pesten

Tijdens en na afloop van deze nieuwe afleveringen konden kinderen en scholen gratis Anti Pest Club-polsbandjes bestellen om een eigen Anti Pest Club op te richten. Hier is massaal gehoor aan gegeven.

Presentatrice Anne-Mar Zwart: “Ik vind het geweldig dat er nu inmiddels al 60.000 bandjes zijn besteld. De voorraad is nu op. Dat betekent dat we echt iets in beweging zetten en dat is precies de bedoeling. Kinderen kunnen zelf opkomen tegen pesten. Alleen dan kan er iets veranderen.”

Kutkind, dikzak en kankerjoch… Sommige kinderen krijgen het elke dag te horen. Ze worden gepest en er is niemand die durft in te grijpen. In de Anti Pest Club gaan kinderen de strijd aan tegen pesten met behulp van presentatrice Anne-Mar Zwart. 

Het programma brengt een bezoek aan basisschoolklassen waar wordt gepest. De Anti Pest Club wil er samen met de hele klas voor zorgen dat de sfeer verandert en iedereen in de klas met plezier naar school gaat. 

In 2016 is het programma bekroond met een TV-beeld voor Beste Jeugdprogramma. En onlangs heeft de Anti Pest Club de Gouden Roos (Rose d’Or) gewonnen voor beste Europese kinderprogramma.

Bron: EO/BM

Bericht delen