dinsdag 16 januari 2018

EO start fashionprogramma Hip voor Nop

In het duurzame kinderprogramma Hip voor Nop helpt presentatrice Anne-Mar Zwart samen met bekende sterrenstylisten twee vriendinnen aan een compleet nieuwe look. Er is daarbij één uitdaging: ze moeten er helemaal nieuw uitzien, maar wel voor nop.

Presentatrice Anne-Mar Zwart: “Elk meisje kent het: een kast vol kleding en voor dat ene feestje toch niets hebben om aan te trekken. In plaats van hollen naar de winkel gaan we restylen, hergebruiken en ruilen!”

In ieder van de zeven afleveringen gaan twee BFF’s, meisjes tussen de 13 en 15 jaar, de uitdaging aan. Met hulp van Zwart selecteren ze kleren uit hun eigen garderobe, maar ook de kledingkasten van vrienden of familie zijn niet veilig. De meiden gaan dan creatief aan de slag om de juiste look te creëren. Ze worden hierbij gestyled door stylistes Diana Theys, Sanne Mus en Nga Ho die werkzaam zijn voor BN’ers en tv-programma’s. De climax is een catwalkmoment voor vrienden en vriendinnen.

Met dit programma wil de EO duurzaamheid van kleding bevorderen. Per jaar wordt er in Nederland meer dan 100 miljoen kilo aan textiel weggegooid. Een groot gedeelte hiervan is echter nog prima bruikbaar. Omdat het ook veel energie kost om nieuwe kleding te maken is recyclen een goedkope, maar vooral ook leuke oplossing. Inmiddels is het houden van kledingruilfeestjes (swapping) een trend. Hip voor Nop sluit hierbij aan en richt zich daarbij op de doelgroep van meisjes van 9 tot 12 jaar.

Bron: EO

Bericht delen