dinsdag 16 januari 2018

EO onderzoekt wereld prostitutie

In de nieuwe EO docu-reality-serie Jojanneke in de prostitutie wil presentator Jojanneke van den Berge voor eens en altijd ontdekken wat zich nu écht afspeelt achter de deur van onze peeskamers, thuisprostitutie en clubs.

Is legale prostitutie een liberale verworvenheid die met hand en tand verdedigd moet worden? Of eerder een criminele business waarin veel meer gedwongenheid plaatsvindt dan aangenomen? Het resultaat: een alarmerende kijk in de wereld van betaalde seks.

Door de ogen van de journalist en voormalig PowNed-verslaggever kijkt het publiek mee in de wereld van prostitutie en mensenhandel. Sinds de legalisering in 2000 lijkt gedwongenheid vaker voor te komen dan wij denken, maar is dat ook echt zo? Ook al wordt binnen de politiek veel over prostitutie gesproken en is het beleid hierop in beweging, wat gebeurt er binnen onze seksbranche nou werkelijk?

Jojanneke van den Berge had sinds haar studie de lang gekoesterde wens om het onderwerp prostitutie en mensenhandel eens grondig te onderzoeken. Ook de EO heeft vanuit haar doelstelling om maatschappelijk relevante thema’s op de kaart te zetten deze wens waarin beiden elkaar vonden. De tweejarige samenwerking van Van den Berge met een redactieteam van de omroep leidde tot de vierdelige serie.

Jojanneke in de prostitutie wordt in vier delen van 45 minuten uitgezonden op 6, 13, 20 en 27 januari om 22.00 uur bij de EO op NPO 3.

Bron: EO/Broadcast Magazine

Bericht delen