EO neemt afscheid van presentator Andries Knevel
maandag 15 november 2021

EO neemt afscheid van presentator Andries Knevel

Na 43 jaar van goede samenwerking nemen de EO en presentator Andries Knevel (69) per 1 december afscheid van elkaar. Knevel en de EO vertrouwen erop dat hij zijn passies vanaf 2022 op andere manieren vorm zal weten te geven. Ter ere van het afscheid organiseert de EO in januari een klassiek black gospel concert.

Sinds 1978 is Andries Knevel van grote betekenis geweest voor de EO. Naast zijn rol als presentator was hij ook jarenlang medebestuurder van de omroep. Het programma Het Elfde Uur was een instituut waarin hij het gesprek aanging met toonaangevende politici, schrijvers en inspirerende gelovigen. In Knevel op Zaterdag en in de late-night talkshow Knevel & Van den Brink zette hij dat voor een groot publiek voort.

Arjan Lock, directeur van de EO: “Andries heeft de EO kleur gegeven door vanuit zijn geloof het maatschappelijk debat te voeren. Geleid door zijn grote betrokkenheid op samenleving, kerk en wetenschap voerde Andries in Andries en Andries en de Wetenschappers intrigerende gesprekken met wetenschappers, medegelovigen op pioniersplekken en andersdenkenden. Hij heeft wetenschap en geloof bij de EO op de kaart gezet. Andries heeft zich al die jaren met hart en ziel ingezet voor de EO. Daarvoor zijn we hem zeer erkentelijk en willen we hem van harte bedanken met een passend afscheid.”

Presentator Andries Knevel over zijn afscheid: “Dankbaar maar ook met enige weemoed kijk ik terug op een prachtige en intense periode uit mijn leven. Werken voor de EO was voor mij ook en vooral bezig zijn voor het koninkrijk van God. Dat werk zal, bij leven en welzijn, op een andere wijze mijn passie blijven houden.”

Bron: EO/BM
Foto: Ruben Timman/EO

Bericht delen