dinsdag 16 januari 2018

EO komt met nieuw actualiteitenprogramma

In september start de EO met een nieuw wekelijks actualiteitenprogramma van 45 minuten. Momenteel wordt gewerkt aan de opzet van dit Nederland 2-programma.

Hoofdredacteur Bertus Tichelaar: “In elk geval bevat dit nieuwe programma elementen die kenmerkend zijn voor onze actualiteitenprogramma’s: sterke beeldverhalen, verdieping in thematische onderwerpen en een journalistieke aanpak die past bij de EO. Concreet uit zich dit laatste in aandacht voor levensbeschouwelijke onderwerpen en voor kwetsbare mensen in onze samenleving.”

Nadat bekend werd dat het programma Uitgesproken in de zomer van 2011 stopt, is gekeken naar de mogelijkheden voor een eigen opiniërend journalistiek programma. De EO is verheugd dat er met het nieuwe programma nu de mogelijkheid is om een aanvulling te maken op bestaande EO-programma’s als Dit is de Dag, Moraalridders en Knevel & Van den Brink.

De EO verwacht medio juni meer duidelijkheid te hebben over de opzet, titel en presentatie van het programma. Wel is al bekend dat het programma op donderdag te zien zal zijn rond 21.10 uur.

Bron: EO

Bericht delen