dinsdag 16 januari 2018

EO-journalistiek onder één titel

De EO brengt in dit nieuwe jaar haar journalistieke programma’s onder één merk op radio en televisie. Dit is de Dag wordt naast het bestaande Radio 1-programma, ook de naam van het nieuwe, wekelijkse tv-programma Dit is de Dag – Reportage.

Eén keer per maand brengt de onderzoeksredactie verborgen zaken aan het licht in Dit is de Dag – Onderzoek. Daarnaast presenteren de makers van Dit is de Dag ook een nieuw debatprogramma: Arena.

“De journalistieke ambities van de EO kunnen we door de keuze voor één journalistiek merk en de intensievere samenwerking door de vorming van één redactie nog beter invulling geven”, aldus hoofdredacteur Hans van der Linden. “En ook voor de kijkers en luisteraars wordt de herkenbaarheid veel groter: op radio, tv en internet wordt Dit is de Dag het merk waaronder je de journalistieke programma’s van de EO tegen komt.”

Dit is de Dag – Reportage
Dit reportageprogramma brengt wekelijks één onderwerp op indringende wijze in beeld. De makers onderzoeken maatschappelijke en actuele kwesties door gedurende langere tijd op een locatie te verblijven, in een scene te duiken en te participeren of een hoofdpersoon te volgen.
Start: 28 januari, 21.30 uur, Nederland 2

Dit is de Dag – Onderzoek
Vanaf hun redactie in de catacomben van een voormalig fabriekspand, brengen Roelof Bosma en Nanette Zonnenberg één keer per maand verborgen zaken aan het licht.  Gedreven door nieuwsgierigheid en betrokkenheid onderzoeken zij de verhalen die klokkenluiders bij hen aan de kaak stellen.  Een nieuw onderzoeksjournalistiek programma dat misstanden onthult waarbij gewone mensen betrokken zijn of het slachtoffer van worden.
Start: 12 februari, 21.30 uur, Nederland 2

Dit is de Dag – Radio elke dag op Radio 1
Dit is de Dag – Radio is sinds 1 januari elke dag te horen op een nieuw tijdstip: tussen 18.00 – 19.00 uur. Het programma is ook qua karakter veranderd en sluit meer aan op het nieuwsgevoel van de dag met gasten in de studio. De presentatie is in handen van Tijs van den Brink. Zijn vaste vervanger is Jeroen Snel. Daarnaast krijgen twee nieuwe presentatoren, Renze Klamer en Margje Fikse, de ruimte op woensdag, zaterdag en zondag.

Debat in Arena
Dit is de Dag heeft ook haar eigen strijdtoneel waar iedere week stevig gedebatteerd gaat worden over actuele kwesties. In Arena gaan onder leiding van Tijs van den Brink twee teams het verbale gevecht met elkaar aan. Twee vaste captains voeren elk een team van betrokkenen, ervaringsdeskundigen en verantwoordelijken aan die hun standpunt verdedigen. De kijker kan meediscussiëren via een tweede scherm en beslist welk team overtuigt en de strijd wint. Renze Klamer slaat daarbij als social media host een brug tussen de studio en de kijker thuis.
Start: 5 februari, 20.50 uur, Nederland 2

Bron: EO

Bericht delen