dinsdag 16 januari 2018

EO Jongerendag trekt 27.000 bezoekers

Stadion GelreDome was zaterdag de locatie van de EO-Jongerendag. 27.000 jongeren vierden feest ter ere van de 40e editie van het grootste christelijke jongerenevenement. Dit jaar onder het thema ‘One’: samen één zijn in het geloof in God. De artiesten Newsboys, Rend Collective, Matt Redman en Family Force 5 verzorgden optredens.

Jurjen van Houwelingen sprak twee keer over het thema. Net als voorgaande jaren was Manuel Venderbos verantwoordelijk voor de presentatie van de dag.

Wat begon als een bijeenkomst met vijftienhonderd bezoekers groeide uit tot een feest met tienduizenden jongeren. Al 40 jaar is de EO-Jongerendag het grootste christelijke jongerenevenement van Nederland. Volgens presentator Manuel Venderbos is de Jongerendag ook anno 2014 nog van groot belang: “Steeds meer christelijke jongeren zullen het idee hebben dat ze de enige zijn die geloven. Juist voor die jongeren is het belangrijk dat de EO-Jongerendag er is. Om even te beseffen: ‘Hé, ik sta er niet alleen voor. Er zijn er nog meer’. Om vervolgens samen met 27.000 andere jongeren je geloof te vieren.”

Het aantal bezoekers is in de loop der tijd wel afgenomen. De 25e editie in de ArenA in Amsterdam trok nog 50.000 bezoekers.

Op 21 juni om 23.55 uur op Nederland 3 presenteert Klaas van Kruistum een Muziekspecial met de hoogtepunten van de 40e EO-Jongerendag

Bron: EO

Bericht delen