dinsdag 16 januari 2018

EO en RKK maken samen Taizé aan de Maas

De EO en RKK zenden in de laatste week van het jaar het dagelijks magazine Taizé aan de Maas uit over de 33e Taizé jongerenontmoeting in Rotterdam. Tienduizenden jonge pelgrims uit de hele wereld komen samen om hun geloof te vieren. Presentatoren Herman Wegter en Roderick Vonhögen duiken in een week vol stilte, meditatie en gebed.

In het dagelijkse magazine beleeft de kijker van maandag 27 december tot en met vrijdag 31 december de jongerenontmoeting mee. Waar slapen de pelgrims? Hoe gastvrij is Rotterdam? Hoe krijgen 25.000 jongeren te eten? En wat bezielt deze jongeren om dagelijks anderhalf uur in Ahoy, zittend op de grond, te mediteren en zingen?

Daarnaast gaan de presentatoren op zoek naar verhalen van de jonge pelgrims, testen ze de gastvrijheid van gastgezinnen en brengen ze het nieuws van de dag. Gezamenlijk staan zij stil bij de oorsprong van Taizé, de kracht van de stilte en de betekenis van zo’n groot evenement voor jongeren.

Naast deze uitzendingen, gaat het programma een kwartier langer door op het digitale themakanaal Spirit24. In deze extra uitzendingen wordt ingegaan op de betekenis van het evenement en de kracht van de stilte.  

Bron: EO/Broadcast Magazine

Bericht delen