dinsdag 16 januari 2018

EO komt met Rot op naar je eigen land

De EO zendt vanaf januari het nieuwe programma Rot op naar je eigen land uit. Presentator Dennis van der Geest reist met een aantal tegen buitenlanders gekante Nederlanders naar vluchtelingenkampen. Dat heeft het AD donderdag gemeld.

“Mensen met een duidelijke opvatting over vluchtelingen, PVV-aanhangers bijvoorbeeld, neemt hij mee naar het land waar de vluchtelingen vandaan komen”, legt EO-directeur Arjan Lock uit. “We willen in een steeds sterker polariserende samenleving mensen confronteren met hoe het is om vluchteling te zijn.”

Lock maakt zich zorgen over toekomstige nieuwe programma’s bij de EO sinds staatssecretaris Sander Dekker (Media) zijn plannen voor Hilversum bekendmaakte. “Het kabinet verkleint met de plannen de macht van omroepen en maakt de weg vrij voor producenten, andere commerciële partijen en maatschappelijke organisaties om rechtstreeks te kunnen aankloppen bij de NPO. Voorheen moest het altijd eerst langs de omroepen zelf. Dit is de dood in de pot. De filter van de omroep is nodig. De expertise ligt bij ons. Publieke en zeker niet commerciële belangen moeten de boventoon blijven voeren. Samen met producenten en collega-omroepen zorgen we voor innovatie en programma’s met een ziel.”

Bron: AD/Broadcast Magazine

Bericht delen