dinsdag 16 januari 2018

Engelse voetbalrechten kosten 5,5 miljard euro

De Engelse Premier League verwacht voor de uitzendrechten van de voetbalcompetitie voor de periode tussen 2016 en 2019 een recordbedrag van 5,5 miljard euro binnen te halen. Dat meldt Totaal TV.

De uitzendrechten over de lopende periode van drie jaar leveren de Engelse voetbalclubs op dit moment 3,8 miljard euro op. De EPL verwacht dat de grote concurrentie tussen betaalzenders en de opkomst van online kijken tot meer inkomsten uit uitzendrechten gaat leiden. Voor de audio- en visuele uitzendrechten voor drie jaar vanaf het voetbalseizoen 2016-2017 is een tenderprocedure begonnen.

Op dit moment zijn de belangrijkste uitzendrechten in bezit van BSkyB en BT. In de biedingsstrijd voor het verwerven van de toekomstige rechten voor de Premier League wordt de komst van nieuwe spelers verwacht. Belangrijkste concurrent voor de huidige rechtenbezitters lijkt Al Jazeera te zijn. Maar ook Discovery Networks heeft laten weten de uitzendrechten van de Premier League interessant voor sportzender Eurosport te vinden.

Vergeleken met de 70 miljoen euro die de NOS betaalt voor de uitzendrechten van de eredivisie over een periode van drie jaar lijkt de Engelse voetbalcompetitie financieel compleet doorgeslagen te zijn. De NOS betaalt in ons land 1,27 procent van het bedrag dat de Engelse partijen waarschijnlijk gaan neertellen voor hun lokale voetbalrechten. Het wachten is op het faillissement van de betrokken Engelse ondernemingen en mogelijk de voetbalclubs.

Bron: Totaal TV/Broadcast Magazine

Bericht delen