EndemolShine Nederland verkoopt Blow Up ook aan Duitsland
dinsdag 11 oktober 2022

EndemolShine Nederland verkoopt Blow Up ook aan Duitsland

EndemolShine Nederland kondigt aan dat het populaire entertainment programma Blow Up is verkocht aan de commerciële zender RTL in Duitsland, waar het de titel Die Ballon Show krijgt. Na Nederland en Australië is Duitsland het derde land waar de kleurrijke show te zien zal zijn.

In Nederland heeft EndemolShine Nederland het format met succes ontwikkeld en geproduceerd voor familiezender RTL 4, waar het gepresenteerd werd door Chantal Janzen en Martijn Krabbé.

Banijay Productions Germany, onderdeel van Banijay Germany, gaat de eerste Europese bewerking van het nieuwe entertainmentformat Blow Up produceren voor RTL Duitsland. Blow Up trekt het publiek in de magische wereld van ballonkunst, terwijl de besten in hun vak het tegen elkaar opnemen. Binnen een beperkte tijd moeten de ballonartiesten unieke uitdagingen aangaan en de deskundige jury verbazen met hun betoverende creaties. Wie heeft het in zich om tot beste ballonartiest te worden gekroond en de concurrentie weg te blazen in deze gezellige en opzwepende entertainmentshow voor alle leeftijden?

EndemolShine Nederland lanceerde het format eerder dit jaar bij RTL 4 en bereikte de nummer één in zijn slot op alle relevante commerciële doelgroepen, met een gemiddelde stijging van 168% voor 6 tot 12-jarigen. Onlangs werd aangekondigd dat de show naar Australië gaat waar het wordt geproduceerd door EndemolShine Australia voor Channel 7 en 7plus.

Bron: EndemolShine Nederland/BM

Bericht delen