dinsdag 16 januari 2018

Endemol verstevigt positie in Israël

Tv-producent Endemol en het grote Israëlische omroepbedrijf Reshet zijn een strategisch partnerschap aangegaan. Endemol heeft hierbij 33 procent aandelen in Reshet aangekocht. De deal moet nog officieel worden goedgekeurd.

Door het partnerschap smelt de expertise van Endemol op het vlak van creatie, productie en distributie van sterke content samen met het stabiele platfomr van Reshet als toonaangevende omroep in een van de meest innovatieve en uitgebreide markten wereldwijd. De bedrijven gaan gezamenlijk nieuwe content lanceren op de Israëlische markt en deze internationaal verspreiden. Endemol zal nieuwe programma’s wereldwijd distribueren, en Israëlische versies van internationale topprogramma’s produceren voor Reshet.

Just Spee, CEO van de Endemol Group: “Israël is een van ’s werelds meest innovatieve en creatieve markten en brengt spannende en succesvolle formats voort die internationaal aantrekkelijk zijn. Reshet is al een grote omroep in de regio en met een geweldig management team is het bedrijf in een uitstekende positie om nog verder te groeien. Door onze krachten te bundelen, kunnen we onze capaciteit aanzienlijk uitbouwen om nieuwe originele, multi-platform content de maken met internationale potentie, die we met het wereldwijde netwerk van Endemol zullen delen.”

Eerder dit jaar verkreeg Endemol al een meerderheidsaandeel in Israëls grootste onafhankelijk tv-producent Kuperman, dat verdergaat onder de naam Endemol Israël.

Bron: Endemol/Broadcast Magazine

Bericht delen