Elf top tienen over 2016
woensdag 17 januari 2018

Elf top tienen over 2016

Traditioneel maakt BM de jaarbalans op in tien verschillende programmacategorieën, aangevuld met de toplijst uitgesteld bekeken programma’s. Het wordt eentonig: de publieke omroep is opnieuw duidelijk winnaar in de strijd met de commerciële concurrentie.

De NPO is niet minder dan 78 keer vertegenwoordigd in de elf lijstjes, waarvan 77 noteringen voor NPO 1 en één voor NPO 2. De commerciëlen staan dus met 32 titels vermeld: 29 van RTL 4, twee van SBS6 en één van RTL 5. Het blijft natuurlijk wel een beetje appels met peren vergelijken. Netten/zenders en individuele omroepen zijn nu eenmaal andere eenheden; RTL heeft aanzienlijk meer zendtijd dan AVROTROS of NOS, om maar wat te noemen.

Niettemin bieden de lijstjes weer interessante inzichten. Op programmaniveau is The Voice in diverse varianten koploper over 2016 met in totaal acht vermeldingen, op de voet gevolgd door het Eurovisie Songfestival (halve finale en finale) met zeven. Alle details zijn te vinden in de nieuwe BM. Klik hier voor een abonnement.

Bron: BM

Bericht delen