woensdag 17 januari 2018

Eerste uitzending Rad van Fortuin scoort goed

Het programma Rad van Fortuin is maandag bij SBS6 om 20.00 uur van start gegaan met 810.000 kijkers en een marktaandeel van 15,3 procent. Dat blijkt uit de gegevens van SKO. De 22-jarige zanger André Hazes Jr. presenteert het programma.

SBS heeft alvast 40 uitzendingen opgenomen. Rad van Fortuin was eerder van 1990 tot en met 1998 te zien bij RTL 4. Voormalig RTL 4-programmadirecteur René Oosterman heeft destijds gezegd dat het programma te weinig kijkers trok en daarom is het uit de programmering gehaald.

Op sociale media werd Rad van Fortuin maandagavond kritisch besproken. Het zijn vooral de tune, de ‘nieuwe’ Leontine, de kandidaten, de montage, het gebrek aan de winkel met prijzen en het irritante geluid van het rad die veel kijkers danig storen.

Voormalig presentator Hans van der Togt, die inmiddels 69 jaar is, gaf maandagavond zijn reactie in het programma Pauw. Van der Togt bleek mild in zijn kritiek. De formule van het programma stond wat hem betreft zelfs na meer dan vijftien jaar nog recht overeind en hij vond ook dat André Hazes Jr. het charmant en op z’n eigen manier deed.

De herhaling van de eerste uitzending van Rad van Fortuin behaalde maandagavond om 23.35 uur nog eens 220.000 kijkers bij SBS6.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen