dinsdag 16 januari 2018

Eerste productie Barnfilms: Guilty Movie

De film Guilty Movie, geregisseerd door Thijs Römer, Michel Sluysmans, Johan Timmers, Arne Toonen en Michiel ten Horn (regisseur De ontmaagding van Eva van End), is zondag 24 februari te zien bij RTL 4. Dit is de eerste productie van Stichting Barnfilms, een besloten gemeenschap die op artistiek en financieel onafhankelijke wijze films maakt.

De stichting bestaat uit een zeskoppig bestuur: Katja Römer-Schuurman, Thijs Römer, Maarten van Huijstee, Femke Halsema, Raymond Spanjer en Rob Wijnberg. De films worden volledig gefinancierd door de gemeenschap zelf.

Guilty Movie gaat over de twee gezworen kameraden Peer (Sol Vinken) en Simon (Alex Hendrickx). Als een ode aan hun vriendschap, nemen ze zich voor een film te maken over hun leven. Waar ze ook zijn, alles wordt vastgelegd op band. Dit onschuldige plan krijgt een lugubere wending als Simon voor de ogen van Peer een ongeluk krijgt en om het leven komt. De labiele Peer besluit ‘de film van hun leven’ in zijn eentje af te maken. Het valt hem erg zwaar en hij krijgt steeds waanbeelden en paniekaanvallen.

Een happy end zit er na de dood van zijn vriend niet meer in. De zestienjarige Peer denkt dat een gruwelijke aanslag dé manier is om wraak te nemen op zijn eenzame bestaan en de film wereldwijd onder de aandacht te brengen.

Bron: RTL Nederland

Bericht delen