dinsdag 16 januari 2018

Eerste Nederlandse tv-seriefestival

Stichting Amsterdam Film Week organiseert dit jaar voor het eerst het Amsterdam Series Weekend. Deze eerste editie van dit festival vindt van 24 tot en met 26 mei plaats in het Cultuurpark Westergasfabriek in Amsterdam en staat volledig in het teken van televisieseries. Amsterdam Series Weekend toont prijswinnende en kwalitatieve series.

Na de diverse filmfestivals die Nederland rijk is, is het tijd voor een festival exclusief gericht op televisieseries. Dat idee hadden oprichters van Amsterdam Film Week Fulko Kuindersma, Matthijs ten Berge, Ferry van Zijderveld en Maria Lam.

Kuindersma: “Televisieseries winnen ook in Nederland aan populariteit. We raken massaal verslaafd aan Scandinavische thrillers als The Killing en Borgen, kruipen op het puntje van onze stoel bij The Walking Dead en leven en masse mee met de snelle reclamemannen van Mad Men. Maar we hadden in Nederland nog geen plek waar we deze series met onze vrienden op groot scherm kunnen kijken. Dat creëren we met Amsterdam Series Weekend.”

Tijdens Amsterdam Series Weekend worden de eerste afleveringen van nieuwe seizoenen, compleet nieuwe series en ‘season finales’ vertoond. De vertoningen vinden plaats in het Ketelhuis, het MC- theater en in een speciaal gecreëerde Living Room in de Openbare Verlichting op het Westergasfabriekterrein. Rode lopers worden uitgerold op vrijdag- en zaterdagavond, voor de premières van speciale tv-series die nog niet eerder in Nederland te zien zijn geweest. Ook zal er een openluchtvoorstelling plaatsvinden en zullen er twee zalen zijn die uitsluitend gericht zijn marathon-screenings van tv-series.

Founding partner UPC organiseert in het kader van Amsterdam Series Weekend in mei ‘UPC Series maand’. UPC-abonnees kunnen in de maand mei thuis, in de UPC-winkels en op Amsterdam Series Weekend in een speciaal ingerichte Living Room genieten van de beste, prijswinnende series. Het volledige programma van Amsterdam Series Weekend wordt bekend gemaakt op 1 mei via www.amsterdamseriesweekend.com, dan start tevens de kaartverkoop.

Bron: Stichting Amsterdam Film Week/Broadcast Magazine

Bericht delen