dinsdag 16 januari 2018

Eerste namen nieuwe Expeditie Poolcirkel bekend

RTL 5 heeft vijf namen van kandidaten bekend gemaakt, die komend voorjaar te zien zijn in het ijzige avonturenprogramma Expeditie Poolcirkel.

De vijf kandidaten die samen met presentatrice Lieke van Lexmond richting de Poolcirkel gaan zijn: autocoureur Tim Coronel, actrice Imanuelle Grives, zangeres Leonie Meijer, bokster Esther Schouten en judoka Mark Huizinga. De andere vijf kandidaten worden binnenkort bekend gemaakt.

Expeditie Poolcirkel speelt zich af in de koudste gebieden van Noorwegen en IJsland. Tien bekende Nederlanders, leggen in 24 dagen een route af naar de poolcirkel. Onderweg worden ze geconfronteerd met strenge weersomstandigheden en fysieke uitdagingen. De kandidaten zijn constant ‘on the road’ en banen zich een weg over toendra’s en ijsgebieden.

Gedurende de tocht voeren de kandidaten zowel individuele als groepsopdrachten uit die fysiek en mentaal vaak zwaar zijn. Het winnen van die opdrachten is belangrijk, omdat het de positie van een deelnemer binnen de groep kan versterken of verzwakken. Elke aflevering moet een BN’er het strijdtoneel verlaten. De finale tussen de laatste twee kandidaten vindt plaats op een spectaculaire locatie op de poolcirkel.

Expeditie Poolcirkel wordt geproduceerd door Tévé Media Group en is vanaf het voorjaar van 2014 te zien bij RTL 5.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen