dinsdag 16 januari 2018

Eerste Buma Music in Motion Awards uitgereikt

Tijdens Buma Music in Motion, een nieuw evenement gericht op mediamuziek, zijn – ook voor het eerst – de Buma Music in Motion Awards uitgereikt aan de beste mediacomponisten van Nederland. Aan de awardshow ging een uitverkochte dagvullende conferentie vooraf. Het publiek: componisten en (de marketingcommunicatiemensen van) producenten, NPO, RTL, NOS, SBS en anderen.

Stephen Emmer, mediacomponist (onder andere RTL Boulevard, NOS Journaal en zenderfilmpjes RTL) en initiatiefnemer van Buma Music in Motion: “Het evenement is redelijk kleinschalig opgezet, het industrietje is klein, maar het is een groeiende niche. Hoewel muziek op televisie er eigenlijk altijd ‘bij’ werd gedaan, heeft het, na een professionaliseringsslag van vijftien jaar, een vlucht genomen. Dat moet erkend worden met vakprijzen. Ik wil de zaak opengooien, ook omdat omroepen nu zelf aan muziek verdienen. Het beestje moet een naam krijgen. Het is informeel gegroeid, maar er gaan miljoenen in om.” Dat verklaart meteen de geluiden bij de borrel: het laatste onderwerp van de dag was het interessantst. De rechten. Waar gaat het geld naartoe?

De winnaars
Best Broadcasting Music: Stephen Emmer (eStation), Channel Identitiy RTL 7
Best Advertising Music: Ivo Witteveen (MOST Original Soundtracks), Boards Magazine ‘Rise and Fall’ in opdracht van Nexus Productions, London for Boards Magazine
Best Other Media Music: Within Temptation, AT Productions, Goeroe Media, The Unforgiving

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen