dinsdag 16 januari 2018

EenVandaag komt met nieuwe peilmethode

Donderdag lanceert EenVandaag De Stemming: een nieuwe politieke peilmethode waarin de twijfelende kiezer centraal staat. De Stemming geeft meer inzicht in kiezersbewegingen en in de strijd tussen politieke partijen dan andere peilingen doen.

Een groeiend deel van de kiezers is in de aanloop naar verkiezingen niet zeker van zijn stem. Veel mensen twijfelen tussen twee of drie partijen. De onderzoeksmethode van De Stemming sluit hierbij aan: kiezers kunnen namelijk in totaal niet één, maar vijf stemmen verdelen.

“De Stemming sluit perfect aan bij EenVandaag“, zegt hoofdredacteur Jan Kriek: “Wij zijn erg geïnteresseerd in wat mensen beweegt, waarom zij keuzes maken. Daarom hebben we ook het EenVandaag Opiniepanel en dan nu De Stemming als nieuw instrument. Deze lijn past ook goed bij de TROS en de AVRO.”

De peilingen vinden plaats in samenwerking met Intomart GfK. De uitslagen worden niet alleen gepresenteerd in de uitzendingen van EenVandaag maar zijn ook interactief toegankelijk voor publiek op de website en via een app voor de iPad.

Bron: EenVandaag

Bericht delen