Eenmalige overgangsregeling geeft producenten extra ruimte
donderdag 14 juli 2022

Eenmalige overgangsregeling geeft producenten extra ruimte

Met een eenmalige overgangsregeling wil het Filmfonds producenten extra ruimte bieden om te kunnen investeren in research en development.

Aanleiding is dat door de lange sluiting van bioscopen en filmtheaters een belangrijke bron van eigen inkomsten voor producenten weg viel tijdens de coronacrisis. Dit ging de afgelopen twee jaar ten koste van vrij besteedbare middelen voor het doen van herinvesteringen.

De steunregeling is bedoeld als stimulans om nieuwe of uitgestelde filmideeën alsnog artistiek-inhoudelijk door te ontwikkelen. De regeling richt zich dan ook op producenten die met realiseringsteun van het Filmfonds een Nederlandse film hebben geproduceerd die door de crisis slechts een beperkt aantal bezoekers heeft getrokken.

De R&D Stimulans biedt voldoende ruimte voor de research en de eerste vrije ontwikkeling voor een korte of lange creatieve (film)productie of serie in de categorie fictie, documentaire, animatie of onderzoek en experiment. Producenten kunnen op basis van eerdere bioscoopresultaten maximaal € 10.000 aanvragen. De deadline voor aanvragers is 25 oktober 2022.

Meer over de regeling R&D Stimulans vind je hier.

Bron: Nederlands Filmfonds/BM

Bericht delen