Editie NL stort zich in verkiezingsstrijd
woensdag 17 januari 2018

Editie NL stort zich in verkiezingsstrijd

Editie NL stort zich vanaf maandag in de verkiezingsstrijd met De Klas Kiest. Hierin ontvangt een klas aan het ROC Mondriaan in Den Haag de lijsttrekkers van de grote partijen.

Zes weken lang komt een lijsttrekker langs om de stemmen van de scholieren voor zich te winnen. Lodewijk Asscher trapt af, daarna komen onder andere Mark Rutte, Jesse Klaver en Alexander Pechtold. De Klas Kiest wordt elke maandag om 14:00 uur live op de Facebookpagina van Editie NL uitgezonden. Tijdens deze uitzending kunnen ook vragen worden gesteld worden door Facebook-gebruikers. Op maandagavond zendt Editie NL om 18.15 uur bij RTL 4 een samenvatting uit.

De studenten uit de klas gaan dit jaar voor het eerst naar de stembus, zitten vol vragen en de meningen zijn verdeeld. Wat vinden ze belangrijk? En voelen de Haagse bestuurders wel aan wat er leeft onder nieuwe en jonge stemmers? Vindt de klas de jeugdige uitstraling van Jesse Klaver of juist de ervaring van Mark Rutte doorslaggevend? Of weet Lodewijk Asscher de jonge stemmers weer warm te krijgen voor de PvdA?

Het programma maakt deel uit van de lessen Burgerschap op het ROC Mondriaan. De scholieren zijn 18, 19 en 20 jaar oud en studeren MBO Toerisme, niveau 4. De Klas Kiest is in samenwerking met Facebook tot stand gekomen. Met deze actie brengt Editie NL de lijsttrekkers dichterbij de jongeren en kan heel Nederland live op Facebook meekijken hoe de klas hen het vuur aan de schenen legt.

Bron: RTL/BM

Bericht delen