dinsdag 16 januari 2018

DWDD wint Nipkowschijf

De Wereld Draait Door (VARA) heeft de Zilveren Nipkowschijf 2011 gewonnen. De jury prijst het programma om zijn snelheid, toegankelijkheid en het spectrum aan maatschappelijke, culturele en wetenschappelijke onderwerpen, dat nog nooit zo breed was als dit seizoen. Het Nederland 3-nieuwsmagazine is naar de mening van de jury bezig aan zijn beste seizoen ooit door de aandacht voor hoge cultuur zoals opera en poëzie, waarbij vorm en inhoud steeds laagdrempelig zijn.

De muzikale TROS-reeks Ali B. op volle toeren heeft een eervolle vermelding gekregen. Deze aanmoedigingsprijs valt de jonge en markante rapper ten deel vanwege de originaliteit en de ontroeringsfactor van zijn programma. De verrassende link tussen rappers en zangers van het Nederlandse lied kwam volgens de jury prachtig tot uitdrukking.

De Ere Zilveren Reissmicrofoon gaat naar het Muziekcentrum voor de Omroep vanwege zijn inzet voor de klassieke en de populaire muziek. Het kabinet wilde het MCO wegbezuinigen, maar na protesten is inmiddels besloten tot een bezuiniging van vele miljoenen. De reguliere Reissmicrofoon is dit jaar niet uitgereikt.

Bron: Stichting Nipkow/Broadcast Magazine

Bericht delen