dinsdag 16 januari 2018

DWDD start met DWDD University

De Wereld Draait Door lanceert binnenkort DWDD University. De aftrap wordt gedaan door professor Robbert Dijkgraaf, die per 1 juli aantreedt als directeur van het vooraanstaande Institute for Advanced Study in Princeton. Dijkgraaf geeft op donderdag 17 mei live college in de zendtijd van De Wereld Draait Door. Hij doceert over het ontstaan van het universum en onze planeet onder de titel DWDD University presenteert: De Oerknal. Matthijs van Nieuwkerk assisteert de professor hierbij.

Vanuit de Koepelkerk in Amsterdam legt Dijkgraaf in vijftig minuten aan een gehoor van zo’n vierhonderd belangstellenden en uiteraard de kijker uit hoe het heelal is ontstaan, hoe we dat weten, maar ook wat we allemaal nog niet weten. Aan de hand van spectaculaire animaties, een maquette van het universum en eenvoudige demonstraties geeft Dijkgraaf inzicht in de meest complexe materie. Dijkgraaf neemt de kijker mee in de laatste wetenschappelijke bevindingen over het heelal en laat ook ruimte voor filosofische bespiegelingen.

DWDD University zal op onregelmatige tijden terugkomen. Voor volgend seizoen staat bijvoorbeeld een korte serie colleges van Alexander Klöpping gepland. Van Nieuwkerk: “Met Robbert Dijkgraaf en zijn college over de oerknal had DWDD University zich in spreker en thema geen betere start kunnen wensen. Dijkgraaf heeft toegezegd ook in de toekomst met plezier af en toe een tv-college te willen geven.”

Bron: VARA

 

Bericht delen