dinsdag 16 januari 2018

DWDD Recordings wint Pop Media Prijs

Tijdens het Eurosonic Noorderslag Seminar in Groningen is zondag de achttiende Pop Media Prijs uitgereikt aan de redactie van VARA’s DWDD Recordings. De Pop Media Prijs is een initiatief van Muziek Centrum Nederland ter stimulering van de Nederlandse popjournalistiek. De andere genomineerden waren Atze de Vrieze (3voor12 VPRO) en Willem Bemboom (OOR).

De jury bestond dit jaar uit voorzitter Tom ter Bogt (hoogleraar popmuziek Universiteit van Utrecht), Wijnand Honig (eindredacteur muziek NTR televisie), Marlies Timmermans (directeur EKKO), Marike Jager (muzikant) en de winnaar van vorig jaar, Eric Corton. De prijs werd in 1994 voor het eerst uitgereikt. De winnaars waren achtereenvolgens Bert van de Kamp, Jip Golsteijn, David Kleijwegt, Martin Bril, Tom Engelshoven, Herman van der Horst, Anton Corbijn, Gijsbert Kamer, de redactie van de website 3voor12, Hester Carvalho, Lex van Rossen, Leon Verdonschot, John Schoorl, Leo Blokhuis, Jan van der Plas, Sander Donkers en Eric Corton.

Volgens het juryrapport verrijkt DWDD Recordings het Nederlandse medialandschap met een unieke bijdrage: “Vroeger was het samenbrengen van artiesten op tv heel gewoon. We denken aan de legendarische 2 Meter Sessies, Paradisolife en With A Little Help From My Friends. Nu is dit redelijk uniek te noemen. We horen er prachtige uitvoeringen, vaak gebracht in opvallende combinaties, terwijl de audio(nabewerking) uit de kunst is. De samenstelling is gedaan met liefde en kennis van 60 jaar popmuziek.”

De DWDD Recordings groeiden in het vorige seizoen uit tot één van de meest gewaardeerde onderdelen van De Wereld Draait Door. Geïnspireerd door de American Recordings van Johnny Cash, zingen bekende artiesten in een kleine, akoestische setting een gedeelte van een nummer dat veel voor hen betekent. Tijdens twee uitverkochte concerten in De Melkweg zongen de artiesten van seizoen 2010/2011 de songs nog eens in zijn geheel. Ook in het huidige seizoen van DWDD, heeft de succesvolle rubriek weer een vaste plek.

Bron: VARA

Bericht delen