dinsdag 16 januari 2018

DWDD presenteert soap met Down-acteurs

De Wereld Draait Door start een wekelijkse soap met uitsluitend acteurs met het syndroom van Down. Nooit eerder werd een dergelijke soap gemaakt. Gedurende twaalf weken kunnen kijkers meeleven met de verwikkelingen rond hoofdpersonen Thomas, Nina, Rosanne, Hubert en Vicky in Downistie. De Wereld Draait Door stelt de cast morgen aan de kijkers voor.

Overspel, ongewenste zwangerschappen, ontluikende liefdes, jaloezie, intens geluk en tragische ziektes: alle hoogte- en dieptepunten uit het leven komen voorbij. “De soap wordt met de grootste zorg en aandacht gemaakt, zoals alle rubrieken van DWDD. Hij wordt zowel vrolijk als diep tragisch. Ongetwijfeld zal de serie ook discussie opwekken want geen thema wordt geschuwd en dat is af en toe behoorlijk confronterend. Het resultaat is bijzonder en we zijn er dan ook trots op dat we samen met de enthousiaste acteurs en makers in het diepe zijn gesprongen. Het is in alle opzichten een spannend project. Ook de lengte van de afleveringen is nieuw: drie minuten. Geen soap ging ons hierin voor,” aldus eindredacteur Dieuwke Wynia.

De soap wordt gemaakt door programmamakers Marco Versluis en Jack Valkering en geproduceerd door NL Films en TV. “In ons beider televisiewerk zijn we meerdere malen in aanraking gekomen met mensen met het syndroom van Down,” aldus Versluis. “Allemaal deelden ze een passie voor soaps en acteren in een dergelijke serie bleek voor velen van hen een grote droom. Dit zette ons aan het denken en leidde tot het idee van Downistie.”

Downistie is vanaf vrijdag 11 maart te zien in Wereld Draait Door.

Bron: VARA/Broadcast Magazine

Bericht delen