dinsdag 16 januari 2018

DWDD in actie voor NPO Radio 6

De Wereld Draait Door vraagt vanavond aandacht voor Radio 6. Alle gasten en het complete publiek bestaan uit meer dan honderd van Nederlandse jazzmusici, zoals Eric Vloeimans, Anton Goudsmit, Yuri Honing, Louis van Dijk, John Engels en Hans Dulfer. De tafeldame in deze jazz-special is NPO Radio 6-presentatrice Mijke van Wijk.

Het idee voor de speciale uitzending ontstond nadat bekend werd dat NPO Radio 6 gaat verdwijnen. Daarmee zal veel jazz niet meer op de Nederlandse radio te beluisteren zijn. Voor de uitzending van vanavond werd een remake gemaakt van de foto A Great Day in Harlem, één van de beroemdste foto’s uit de jazzgeschiedenis. De foto is een groepsportret van de belangrijkste Amerikaanse jazzmuzikanten uit 1958. Voor deze Nederlandse remake nodigde De Wereld Draait Door meer dan honderd Nederlandse jazzmusici uit. Vanochtend werden zij op het Westergasterrein gefotografeerd door Merlijn Doomernik. Vanavond zijn ze allemaal aanwezig in de studio van De Wereld Draait Door en wordt de foto onthuld.

Behalve gesprekken over de succesvolle Nederlandse jazz-scene van nu en de geschiedenis van de jazzmuziek in Nederland wordt in de uitzending vooral veel live muziek gemaakt. Zo zijn er optredens van onder anderen Eric Vloeimans, Bruut!, Anton Goudsmit, Ruben Hein, Wouter Hamel, Fay Claassen, Ntjam Rosie, Teus Nobel, Louis van Dijk en John Engels.

Bron: VARA/Broadcast Magazine

Bericht delen