dinsdag 16 januari 2018

Dvd-label Verder Kijken gelanceerd

De omroepen BNN, VARA, NTR en VPRO hebben, in samenwerking met Bertus Distributie/MoCD, de handen ineengeslagen en presenteren een nieuw gezamenlijk dvd-label: Verder Kijken.

Het label bevat kwaliteitsprogramma’s van gelauwerde makers en is te zien als ‘de topcollectie van de publieke omroep’.

Ambitie van de samenwerkende omroepen is om met Verder Kijken een label te creëren waarin de beste documentaires en journalistieke programma’s van de omroepen op dvd worden uitgebracht. Daarnaast gaat het label de release van nieuwe titels begeleiden met signeersessies, lezingen en presentaties.

De eerste Verder Kijken-titels zijn: Floortje naar het einde van de wereld met Floortje Dessing (BNN, genomineerd voor de Gouden Televizier-Ring), De wilde keuken met Wouter Klootwijk (NTR), De muur met Menno Bentveld (VARA, winnaar TV beelden – Beste Documentaire) en Onze man in Teheran met Thomas Erdbrink (VPRO, bekroond met de Zilveren Nipkowschijf).

Elk kwartaal verschijnen vier nieuwe titels. Medio november onder meer: Grensland met Jelle Brandt Corstius (VPRO), De Strijd met Gerdi Verbeet en Erik Dijkstra (VARA) en Hier komen de Van Rossems (NTR).

Bron: VPRO/Broadcast Magazine

Bericht delen