Article header image

DutchView Infostrada heet nu NEP

DutchView Infostrada, onderdeel van het wereldwijde netwerk NEP Group Inc. (NEP), heet sinds 1 januari NEP. De nieuwe bedrijfsnaam vertegenwoordigt alle internationale expertise, activiteiten en resources van zowel de DutchView Infostrada-bedrijven als de Amerikaanse moedermaatschappij.

De Amerikaanse NEP Group INC. is wereldmarktleider op het gebied van facilitaire en technische dienstverlening in de televisie- en live evenementenindustrie met een sterke focus op remoteproductie, studioproductie, host broadcasting, postproductie en video display. Het hoofdkantoor van NEP is gevestigd in Pittsburgh (VS) en er zijn kantoren in Europa, Dubai en Australië. In augustus 2015 nam NEP al Consolidated Media Industries (CMI) over, waarvan DutchView en Infostrada onderdeel uitmaakten. De naamsverandering leidt voor DutchView Infostrada tot een wereldwijd sterkere positie en bedrijfsbreed tot een heldere, eenduidige positionering.

Vanwege de nieuwe internationale marktpositionering, worden de NEP-activiteiten in drie business units opgesplitst: Broadcast Services, Creative Technology en Live Events.
De naamsverandering geldt niet voor alle voormalige CMI-bedrijven; TEAM ENG en Avi-Drome behouden hun eigen naam en bijbehorende identiteit en blijven onderdeel van het wereldwijde netwerk van NEP-bedrijven.

Michiel van Duijvendijk, CEO NEP The Netherlands: “De naamswijziging past binnen onze ambities en visie. We zetten een koers uit waarbinnen we nog meer focussen op het verstevigen en internationaal verder uitbreiden van technische en facilitaire activiteiten op het gebied van innovatieve en efficiënte video workflows- en distributieoplossingen. We blijven doen wat we gewend zijn, maar dan onder een andere naam. Ook de Amerikanen zijn van mening dat de hele NEP Group, ook zusterbedrijven in andere landen, kan profiteren van onze expertise. We lopen behoorlijk voorop – en blijven investeren in onder meer R&D en innovatieve oplossingen.”

Bron: NEP/Broadcast Magazine

Bericht delen