dinsdag 16 januari 2018

DutchView gaat duurzaam produceren

DutchView gaat duurzaam produceren. “Binnen de televisiewereld, waar energieverbruik nooit onderwerp van gesprek is geweest, is deze stap opmerkelijk en vooruitstrevend,” zo laat het bedrijf weten.

Georgette Schlick, CEO DutchView Holding, maakte bekend dat energiebesparing en energiebewustzijn met onmiddellijke ingang topprioriteit zijn bij het bedrijf: “Het is hoog tijd dat duurzaamheid ook binnen de televisiewereld, waar enorm veel energie wordt verbruikt, een belangrijk thema gaat worden. Ook ons bedrijf kan en moet een bijdrage leveren aan een samenleving waarin duurzaamheid centraal staat.”

Om de nieuwe doelstelling te realiseren gaat DutchView niet alleen de interne processen doorlichten om te kijken waar energiebesparing mogelijk is, maar ook investeren in nieuwe technieken om het productieproces van televisieprogramma’s te ‘verduurzamen’. Schlick: “Ik kan nog niet alles vertellen, maar we zullen de komende maanden met een aantal initiatieven komen waardoor het mogelijk wordt televisieprogramma’s veel duurzamer te gaan produceren. Wij zijn een innovatief bedrijf, dat ook op dit gebied voorop wil lopen.”

Bron: DutchView/Broadcast Magazine

Bericht delen