dinsdag 16 januari 2018

Dutch Promo Award voor Johan Nel, Film1

The Book of Eli, de mooie mini-film van Johan Nel (Film 1), is gisteravond gekroond tot beste promo van het jaar bij de Dutch Promo Awards. Hij volgde Film1-collega Bas Alberts op, die een DPA won in de categorie audio. In een stampvolle Vorstin werden voor de vierde keer de Dutch Promo Awards uitgereikt. In vijftien categorieën kwam de negenkoppige jury – acht mannen, 1 vrouw, dat gaat volgend jaar precies andersom zei spreekstalmeester Leo van der Goot – tot drie nominaties per categorie.

NCRV’s Arnoud van Dijk viel twee keer in de (vak)prijzen: met Omars Schuld (documentaire) en In therapie (drama). Verder viel het aantal Vlaamse winnaars op: Komen eten voor alle leeftijden (reality, VT4), Big Series (graphics/animation, PRIME), De Dansbende (kinderprogramma, Ketnet) en Ook getest op mensen (copy/voice-over, VRT/Een) kregen de hoogste eer toegezwaaid.

In de categorie Sport werd Eredivisie Live bekroond voor de aankonding van ‘de klassieker’ (Ajax-Feyenoord), voor comedy viel Comedy Central in de prijzen met Kabouter Wesley. De avond van de foute Film (BNN) werd gelauwerd in de categorie thema/evenement. Bij show-spel won het Musical Awards Gala (AVRO). Voor zenderimago ging Comedy Central (South Park) met de eer strijken. Audio werd een prooi voor Film 1 (Bas Alberts) met March on. De beste campagne was die van het NFF (Nederlands Film Festival) voor Nederland 3. De beste cromo tot slot werd een prooi voor SBS dat groots uitpakte met de visuele kerstkaart voor de Cliniclows met een batterij SBS-presentatoren.  

De vakjury bestond dit jaar uit: Arian Buurman, algemeen directeur STER, Eduard Huis in ’t Veld, tv-regisseur/programmamaker, Ewart van der Horst, programmamaker, Florent Luyckx, algemeen directeur Y&R/dj, Jeroen te Nuijl, hoofdredacteur Broadcast Magazine, Maarten Reesink, verbonden aan leerstoelgroep Media en Cultuur van de Universiteit van Amsterdam, Martijn Schimmer, componist, Radu Ion, filmeditor Los Angeles en Taco Arts, editor/managing director Postoffice.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen