dinsdag 16 januari 2018

3.000 handtekeningen voor meer 2D in bioscopen

Liefst drieduizend handtekeningen heeft de petitie van Bright.nl opgeleverd voor meer keuzevrijheid tussen 2D en 3D-vertoningen in de Nederlandse bioscopen. De petitie blijft nog actief, maar de initiatiefnemers zijn voor de eerste aflevering van Bright TV met de eerste batch handtekeningen naar de betrokken partijen gestapt.

Zij gingen allereerst langs bij Disney, de distributeur van Star Wars VII. Daar werden zij echter niet ontvangen. Er werd een stick achtergelaten met de handtekeningen erop. Dat gebeurde ook bij Warner Bros., de grote filmdistributeur in Nederland die in maart bijvoorbeeld Batman vs Superman uitbrengt.

Bij de bioscopen ging het een stuk beter. JT verwelkomde de initiatiefnemers hartelijk in de nieuwe Dolby Cinema-zaal in Hilversum waar zowel 3D- als 2D-films optimaal kunnen worden vertoond. Zwart is echt zwart en het Atmos-geluidssysteem creëert een extra dimensie. Ook bij Pathé ging de deur open. De handtekeningen werden sportief in ontvangst genomen. En de woordvoerder beloofde dat zulke signalen uit het publiek uiterst serieus genomen worden.

Meer over de afloop, inclusief een bonus voor de kijker, is te zien in de eerste aflevering van Bright TV op maandag 7 september bij RTL Z om 22.30 uur.

Bron: Bright.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen