dinsdag 16 januari 2018

Duitse kritiek op Sylvie van der Vaart

Sylvie van der Vaart is erg geschrokken van alle kritiek die ze in Duitsland kreeg na een uitzending van Let’s Dance. De presentatrice uit Breda sprak haar publiek aan met ‘du’, in plaats van het gebruikelijke ‘Sie’. “Ik had niet kunnen bedenken dat de Duitse media zo massaal op me zouden duiken,” schrijft Sylvie in haar column voor Grazia.

 

De Duitse zender RTL was echter blij met de ’typische Hollandse’ actie van Van der Vaart. “Na alle consternatie hing ik een beetje beduusd met mijn baas aan de telefoon, maar bij RTL waren ze juist blij met de aardschok die ik in het tv-landschap teweeg had gebracht. Dat is wat ze willen. Een jongere, lossere uitstraling. Uit die comfortzone.”

In overleg met RTL besloot Sylvie haar publiek te blijven tutoyeren. “Ik ben de eerste presentatrice die dat in Duitsland doet tijdens uitzendingen, terwijl het eigenlijk not done is. Maar in de vorige show hebben we het officieel gemaakt en Duitsland het ‘je’ en ‘jij’ gegeven.” Van der Vaart tutoyeert haar publiek met de beste bedoelingen. “Het betekent juist dat ik me verbonden en vertrouwd voel met mijn publiek.”

Bron: Omroep Brabant

Bericht delen