dinsdag 16 januari 2018

Duel met Duitsland bereikt ruim elf miljoen kijkers

De tweede EK-wedstrijd van Oranje, tegen Duitsland, trok woensdag in totaal 11,4 miljoen kijkers. 10,2 miljoen mensen (inclusief visite) volgden de wedstrijd thuis en 1,2 miljoen mensen – evenveel als bij Nederland-Denemarken – zagen de wedstrijd buitenshuis (in de kroeg, op pleinen, op het werk). Dit blijkt meer uit onderzoek van Intomart GfK.

Het totaal aantal bereikte voetballiefhebbers bij Nederland-Duitsland is hiermee hoger dan bij de eerste EK-wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Denemarken afgelopen zaterdag. Toen bereikte Oranje in totaal 9,8 miljoen kijkers.

De meest bekeken Oranjewedstrijd tot nu toe is de halve finale van het WK 2010, Uruguay-Nederland. Bijna 12,3 miljoen mensen zagen toen iets van deze wedstrijd, thuis óf buitenshuis.

Uit een ondervraging in het MAP (Media Appreciatie Panel) blijkt dat 89 procent van de kijkers de uitslag van de verloren wedstrijd terecht vond. Maarten Stekelenburg werd door het vaakst genoemd als beste Nederlandse speler. Nog altijd een derde (33 procent) heeft geloof in een overwinning op de Portugezen.

Bron: NOS/NPO/KLO

Bericht delen