Drie Gouden Kalveren voor Dirty God
zaterdag 5 oktober 2019

Drie Gouden Kalveren voor Dirty God

De film Dirty God heeft drie Gouden Kalveren gewonnen op het Nederlands Filmfestival. De prijs voor Beste Film, Beste Regie en Beste Muziek gingen naar de film van Sacha Polak.

De Engelstalige film gaat over een jonge Britse vrouw die door haar ex verminkt wordt met zuur. Ze probeert haar leven weer op te pakken terwijl ze voor haar jonge dochter moet zorgen. De film werd geselecteerd voor het prestigieuze Sundance Film Festival.

De film Niemand in de stad, genomineerd in negen categorieën, kon maar twee prijzen verzilveren: Beste Vrouwelijke Bijrol voor Julia Akkermans en Beste Camera voor Jasper Wolf.

Melody Klaver werd uitgeroepen tot beste actrice voor de film Rafaël, voor God only knows kreeg Marcel Musters de prijs voor beste acteur. Bon Bini Holland 2 van Jandino Asporaat won de publieksprijs, net als het eerste deel in 2016.

Gijs Naber en Rifka Lodeizen kregen elk een tv-prijs voor hun rol in de serie Judas, over Wim Holleeder. Die productie moest Beste Tv-drama aan Zeven kleine criminelen laten. De Kalveren worden elk jaar toegekend door vakgenoten, net als de Amerikaanse Oscars.

Bron: NOS/BM

Bericht delen