Drentse band Mooi Wark verklaart de liefde aan gebarentolk Irma
zaterdag 23 mei 2020

Drentse band Mooi Wark verklaart de liefde aan gebarentolk Irma

Sinds ze landelijk bekend werd, kon het bijna niet uitblijven: een lied gewijd aan gebarentolk Irma Sluis. Vrijdag bracht de Drentse band Mooi Wark het nummer Oh Irma uit.

In het lied verklaren de bandleden de liefde aan de vrouw die tijdens de coronapersconferenties de woorden van premier Mark Rutte in gebarentaal omzet. Het lied, in Drents dialect gezongen, was voor het eerst te horen in het NPO Radio 5-programma Volgspot. Inmiddels is de clip online gezet, waarin het lijkt alsof Irma Sluis de tekst zelf met haar handen vertolkt.

Hierrmee treedt de band uit zijn comfortzone. “Normaal zijn wij van het steviger gitaarwerk”, zegt zanger en bassist William Bossong. “Maar dit lied is wat rustiger van toon.” Waarom er zo’n lied moest komen? “Voor ons, en ik denk heel Nederland, is Irma een lichtpuntje geworden in alle ernstige en zwaarmoedige berichten over het virus”, legt Bossong uit. “Ze straalt een serene rust uit met haar natuurlijke verschijning en haar mooie handbewegingen. En het belangrijkste: het lijkt ons oprecht een heel leuke vrouw.”

Bron: RTL Nieuws/BM

Bericht delen