Dramaserie Red Light van BNNVARA start 19 februari
woensdag 10 februari 2021

Dramaserie Red Light van BNNVARA start 19 februari

Mensensmokkel, prostitutie en uitbuiting is de complexe wereld waarin de spannende nieuwe BNNVARA-serie Red Light zich afspeelt.

In de serie staan de levens van drie verschillende vrouwen, gespeeld door Carice van Houten, Halina Reijn en Maaike Neuville, centraal. Sylvia (Carice van Houten), een sekswerker, Esther (Halina Reijn), een bekende sopraanzangeres en Evi (Maaike Neuville), een gedreven rechercheur, blijken elkaar nodig te hebben in hun zoektocht naar vrijheid.

Red Light is vanaf 19 februari tien weken lang elke vrijdag om 21.30 uur te zien bij BNNVARA op NPO 1. Alle afleveringen zijn tevens vanaf 19 februari te zien op NPO Plus.

Red Light is de eerste Nederlandstalige televisieserie die Carice van Houten en Halina Reijn creëerden en waarin ze gezamenlijk te zien zullen zijn. Red Light is geproduceerd door Hollands Licht en Eyeworks België in coproductie met BNNVARA en VTM en in samenwerking met Man Up Film. De serie won al diverse prijzen, waaronder twee Gouden Kalveren tijdens het Nederlands Film Festival en de Special Performance Award en prijs van de Studentenjury tijdens Canneseries.

De cast van Red Light bestaat naast de drie hoofdrolspelers uit Jacob Derwig (Klem), Beppie Melissen (Gooische Vrouwen), Nadia Amin (De Fractie), Robert de Hoog (Mocro Maffia), Majd Mardo (Gewoon Vrienden) en Bilal Wahib (De Libi). Bekende Vlaamse acteurs als Geert van Rampelberg, Koen de Bouw en Joren Seldeslachts maken ook hun opwachting in de serie.

Wouter Bouvijn en Anke Blondé zijn verantwoordelijk voor de regie van Red Light. Hoofdschrijver van de serie is de veelgeprezen auteur en scenarist Esther Gerritsen. Christophe Dirickx, Frank Ketelaar en Halina Reijn hebben meegeschreven.

De serie is tot stand gekomen met de bijdragen van VAF/Mediafonds, The Netherlands Film Production Incentive, Belgische Tax Shelter in samenwerking met SCIO Productions.

Bron: BNNVARA/BM

Bericht delen