Dramaserie Maud & Babs vanaf 3 november terug op NPO 1
vrijdag 3 november 2023

Dramaserie Maud & Babs vanaf 3 november terug op NPO 1

Het lijkt soms wel alsof mantelzorg meer stuk maakt dan je lief is. Dat blijkt in het tweede seizoen van de MAX-dramaserie Maud & Babs. Maud is mantelzorger voor haar moeder Babs, die begint te dementeren.

De familieverhoudingen worden op scherp gezet als Babs niet meer thuis kan wonen. De achtdelige dramaserie is te zien vanaf vrijdag 3 november om 21.30 uur bij MAX op NPO 1. Maud & Babs is een coproductie van MediaLane en Omroep MAX. De serie is ooit geïnspireerd op de Libelle-column Dagboek van Maud van Elle van Rijn.

Babs dementeert. Zelf ziet ze dat niet zo, maar dochter Maud kan alleen op haar letten als ze in een mantelzorgwoning in de tuin komt wonen. Dat legt een enorme druk op Maud, die ook nog verloskundige is en er wil zijn voor haar gezin. De verhoudingen met man Koen, haar jongvolwassen kinderen en haar zus Juliette komen op scherp te staan, als Maud tegen beter weten in probeert alle ballen in de lucht te houden.

Om de toenemende zorg te kunnen bekostigen, moet het ouderlijk huis worden verkocht. Maar zus Juliette ziet dit als haar nieuwe atelier en zij doet er dus alles aan om de verkoop onmogelijk te maken. Totdat Maud door alle spanningen letterlijk instort. Maar wie zorgt er dan voor haar? En vooral, voor Babs?

Cast
De hoofdrollen in het tweede seizoen van Maud & Babs zijn weggelegd voor Loes Luca (Babs), Rifka Lodeizen (Maud), Georgina Verbaan (Juliette) en Peter Paul Muller (Koen). Het scenario is geschreven door Patty Stenger. De regie is in handen van Norbert ter Hall, bekend van De Belofte van Pisa, Mi Vida en Bestseller Boy.

Bron: Omroep MAX/BM
Foto: Lucas van der Rhee/MAX (Georgina Verbaan, Loes Luca en Rifka Lodeizen)

Bericht delen