Dominique van der Heyde chef NOS Den Haag
dinsdag 29 mei 2018

Dominique van der Heyde chef NOS Den Haag

Dominique van der Heyde wordt de nieuwe chef van de Haagse redactie van het NOS Nieuws. Vanaf september vervangt zij Bram Schilham, die leiding gaat geven aan de Eindredactie Televisie.

Van der Heyde begon in 1996 bij de Buitenlandredactie van het NOS Journaal. in 2002 volgde de overstap naar de Haagse redactie, waar ze parlementair verslaggeefster en commentatrice werd. Sinds 2014 is ze politiek duider bij Nieuwsuur.

“Het is een geweldige stap dit ik ga zetten. Vergelijk het met voetballen in de Eredivisie: als spits kan je scoren en genieten van de dagelijkse spanning en hectiek. Dat heb ik jarenlang gedaan als politiek duider voor het NOS Journaal en Nieuwsuur. Nu krijg ik de kans om het NOS-team in Den Haag te gaan coachen en aanvoeren vanaf de zijlijn. Mooier kan niet”, aldus Van der Heyde.

Plaatsvervangend hoofdredactrice van het NOS Nieuws, Giselle van Cann, sluit zich hierbij aan: “Dominique gaat met al haar ervaring en kennis van politieke journalistiek, als leidinggevende de lange lijnen uitzetten. Haar ideeën over de ontwikkeling van de politieke redactie van de NOS, gecombineerd met haar energie en enthousiasme, maken haar bij uitstek geschikt voor deze klus.”

De hoofdredacteur van Nieuwsuur, Joost Oranje, reageert: “Dominique is vier jaar lang het baken geweest voor Nieuwsuur als het ging om duiding. Als opvolgster van Ferry Mingelen was dat niet eenvoudig, maar ze heeft onmiskenbaar haar eigen accent kunnen zetten. Dat is knap. Dat ze nu een nieuwe stap maakt naar een leidinggevende functie is begrijpelijk, maar we zullen haar in haar huidige rol missen. Al zal ze als chef van de Haagse redactie gelukkig ook betrokken blijven bij Nieuwsuur.”

Bron: NOS/BM

 

Bericht delen