Documentairewedstrijd KRO-NCRV: kans op 125.000 euro
woensdag 12 december 2018

Documentairewedstrijd KRO-NCRV: kans op 125.000 euro

KRO-NCRV 2Doc is op zoek naar verrassende, cinematografische documentaire films met als invalshoek ‘de ander als vijand’.

Nederland kent geen vijanden: de laatste oorlog die op ons grondgebied werd uitgevochten ligt driekwart eeuw achter ons. Maar onze vrede wordt bedreigd door De Ander. De Ander die in betere tijden werd gezien als een verrijking van onze samenleving, ontpopt zich steeds meer als De Vijand. Je hoeft de tv maar aan te zetten om hem te zien: De graaiende bankier, de ex-Syriëganger, de BlokkeerFries en de anti-Pietdemonstrant.

De Ander is zo anders dan wij, dat hij eigenlijk nooit een van ons kan worden – omdat hij een vreemde overtuiging heeft, van nature lui, arm of achterbaks is, of gewoon raar. Soms is De Ander zo anders, dat het niet zo erg is als hij massaal op zee verdrinkt of in kampen vegeteert. Voor De Ander gelden andere maatstaven.

Heb jij een inspirerend plan voor een maatschappelijke cinematografische documentaire met dit thema? Stuur je plan vóór 1 maart 2019 aan leonie.vanZanten@kro-ncrv.nl. Uit de ingezonden plannen kiest een vakkundige jury de winnaar. Het winnende filmplan ontvangt € 125.000 exclusief btw voor realisering. De documentaire wordt uitgezonden in KRO-NCRV 2Doc op NPO 2. De makers achter drie voorstellen zullen worden uitgenodigd voor een nader gesprek. Er maakt maar één voorstel kans op budget voor realisatie.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen